Lasses Køreskole

Lasses Køreskole - Horsens

Automatgear

= 0 gearskift og 0 koblingspunkt

At køre med automatgear er kendt for at være lettere og mere bekvemt sammenlignet med kørsel med manuel gearkasse, da føreren ikke behøver at udføre gearskiftene manuelt. Dette kan gøre kørslen mere intuitiv, mindre fysisk krævende og mere afslappet, især i trafikerede områder eller under længere ture. Automatgear er også populært blandt dem, der ikke er fortrolige med at køre med manuel gearkasse eller foretrækker en mere enkel køreoplevelse.

Endnu er der kun et fåtal, der vælger at tage kørekort i bil med automatgear og det skyldes nok:

Har man gennemført køreundervisning – og bestået den praktiske køreprøve – i en bil med automatgear, må man KUN køre bil med automatisk gearskifte.

Men det vil ændre sig indenfor den nærmeste fremtid. Indtil videre er der for få til at det kan betale for mig at tilbyde det, men Lasses Køreskole er klar når det er tid.

Tesla Model 3 er een af de sikreste biler at køre i. Bedst i crash test. Udover det er den sjov og utrolig let at køre, da den ikke har gear – kun speeder og bremse! Når der er stor nok tilslutning, kan du tage dit kørekort i den – forhåbentlig i 2023.

Flere og flere har for længst set fremtiden i øjnene og kører bil med automatgear. Det er nemlig kun et spørgsmål om tid, før det manuelle gearskifte forsvinder helt. Det hører faktisk til i fortiden og er i realiteten afskaffet.

Mange store bilproducenter har standset produktionen af biler med manuelt gear til almindeligt brug – og laver dem kun på direkte bestilling.

Set i det lys, er der heller ingen grund til at gøre det sværere for sig selv end højest nødvendigt, når man skal lære at køre bil. Det vigtigste er nemlig at kunne køre sikkert og med overblik.

Man kan argumentere for, at det er smartest at tage sit kørekort med manuelt gear, da man så efterfølgende må køre biler med begge typer gear.

Det er også rigtigt, men – og der er et stort men. Har man een gang kørt med automatgear, kommer man med stor sandsynlighed aldrig til at køre med andet. Simpelthen fordi det er så meget nemmere, mere sikkert og langt mere behageligt at køre med automatgear.

Skulle man imidlertid få behov for at køre med manuelt gear, er det til gengæld også meget meget lettere for at lære det, efter man har fået kørekortet til bil med automatgear.

Har man kørekort til bil med automatgear og ønsker også at kunne køre bil med manuelt gear, skal man så blot til en praktisk prøve (ikke teori). For at vise man også behersker det at skifte gear, samtidigt med alt det andet.

I køreundervisningen er der mange fordele ved at lære i bil med automatgear.

Specielt for elever der har svært ved at betjene kobling og gear, giver det meget bedre mulighed for at bestå den praktiske prøve, da fokus kan koncentreres om at opfatte, bedømme og reagere på færdselssituationer uden distraktion fra koblingspunkt og gearskift.

Hvis du føler dig usikker i trafikken, er det også godt med automatgear. Generelt med automatgear skal du slet ikke bruge opmærksomhed på koblingspunkt og gearskift. Du kan koncentrere dig fuldt ud om at opfatte, bedømme og reagere på trafiksituationer og får derved langt bedre overblik. Overblik der giver ro og tryghed, som er grundlaget for en god og sikker kørsel.

​Eneste forskel i undervisningsforløbet er, at køreundervisningen foregår i bil med automatgear. Teoriforløbet er helt det samme ved begge typer.

Automatgear kan, udover de som har besluttet livet er for kort til manuelt gearskifte, med fordel benyttes:

  1. Ved generhvervelse.
  2. Ved ombytning af udenlandsk kørekort til dansk.
  3. Af elever som ønsker at kunne håndtere familiens automatgears-bil derhjemme.
  4. Af elever som har det svært motorisk.
  5. Af lettere handicappede, som har svært ved at betjene en kobling.

Er du interesseret i at tage kørekort i bil med automatgear, så tag kontakt. Send sms til 4084112 eller skriv til: info@lasseskoreskole.dk

Tilmeld dig i dag